• strict warning: Only variables should be assigned by reference in /home/gezondev/public_html/sites/all/modules/links/links_related.module on line 197.
  • strict warning: Only variables should be assigned by reference in /home/gezondev/public_html/sites/all/modules/links/links_related.module on line 433.
  • strict warning: Only variables should be assigned by reference in /home/gezondev/public_html/sites/all/modules/links/links.inc on line 1450.
  • strict warning: Only variables should be assigned by reference in /home/gezondev/public_html/sites/all/modules/links/links.inc on line 1450.

Wie zijn wij?

Boehringer Ingelheim

De Boehringer Ingelheim groep behoort tot de wereld 20 grootste farmaceutische bedrijven. Met hoofdkwartier in Ingelheim, Duitsland, is de groep wereldwijd actief en telt 146 dochterondernemingen met  meer dan 47,700 medewerkers. Sinds de stichting in 1885 is de groep nog steeds volledig in handen van de oprichtende familie en toegespitst op onderzoek, ontwikkeling en het produceren en in de handel brengen van innovatieve producten met een hoge meerwaarde voor humaan en diergeneeskundig gebruik.

In 2014, noteerde Boehringer Ingelheim een net sales van 13.3 miljard euro, waarvan 19.9% geherinvesteerd werd in onderzoek en ontwikkeling.  
Meer info: http://www.boehringer-ingelheim.com/

 
De Belgische dochteronderneming werd opgericht in 1919 en telt meer dan 250 medewerkers die actief zijn in de verkoop en distributie van farmaceutische producten voor mens en dier en in klinisch onderzoek.
 
 

Boehringer Ingelheim animal health

De diergeneeskundige afdeling van Boehringer Ingelheim werd opgericht in 1955 en maakt integraal deel uit van het farmaceutische familiebedrijf.
In 2014 noteerde het Animal Health segment wereldwijd een net sales van 1,130 miljoen euro met hoofdactiviteiten in varkens, rundvee en kleine huisdieren. Hiermee behoort het tot de top 10 van de farmaceutische bedrijven actief in de diergeneeskunde.
 
Boehringer Ingelheim is er in geslaagd een gamma van innovatieve vaccins voor varkens te ontwikkelen en op de markt te brengen. Deze vaccins betekenen een belangrijke bijdrage tot ziektepreventie en -controle in de varkenshouderij, in het bijzonder tegen het Porcien Circovirus Type 2 (PCV2), Lawsonia intracellularis, Porcien Respiratoir en Reproductief Syndroom virus (PRRSv) en Mycoplasma hyopneumoniae.
Op dit ogenblik is Boehringer Ingelheim de grootste producent van varkensvaccins in de wereld en het is de bedoeling om deze leidinggevende rol in de toekomst verder te versterken door nieuwe innovaties. Dit zal gebeuren door introductie van vaccins tegen nieuwe ziekten, verdere ontwikkeling van bestaande vaccins met verhoogde werkzaamheid of verhoogd gebruiksgemak, producten die de rentabiliteit in de varkenshouderij verhogen en producten die de levenskwaliteit en het welzijn van zowel de dieren als de verzorgers verbeteren.
 
Meer info?
Lees het bedrijfsportret van Boehringer Ingelheim, dat in de januari 2012 editie van het vakblad Varkensbedrijf is verschenen: bedrijfsportret
 

Swine team België

De Belgische diergeneeskundige afdeling werd opgericht in 1989 en telt momenteel 21 medewerkers die actief zijn in 3 business units, nl. de business unit companion animals, de business unit cattle & equine en de business unit swine.
Het swine team telt 6 medewerkers die instaan voor de service naar de klanten. Samen met de dierenartsen en varkenshouders denken wij mee over de bedrijfsvoering en praktische aanpak van diergeneeskundige problemen op de varkensbedrijven. Het is onze ambitie om ook in de toekomst verder te investeren in een doorgedreven service aan dierenartsen en varkenshouders.